Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Именикът Теодоси Тодоров от Добрич: Важно е да представиш качествен продукт, за да си на пазара

Имен ден празнува днес Теодоси Тодоров от Добрич – собственик на фирма „Тед Арт”. За Про Нюз Добрич той сподели, че е кръстен на дядо си Тодор по бащина линия и е първият му внук.

Теодоси Тодоров разказа, че в тази епидемиологична криза ще отбележи имения си ден символично, ще почерпи в тесен семеен кръг. Досега винаги празникът му е бил с приятели, с които се е събирал, хапвал, пийвал.

По думите на именика отминалата 2020 година в никакъв случай не може да се определи като нормална. „Беше твърде по-различна от всички останали във връзка с епидемиологичните ситуации, с носенето на маски, със спазването на дистанция, със затворени бизнеси”, посочи той.

Фирма „Тед Арт” се занимава с печат и рекламни услуги. Преобладава дейността, свързана с изработването на етикети, фактури, формуляри, опаковки, продуктови каталози и др. в сферата на полиграфическите и печатните услуги. По думите на Теодоси Тодоров, който се занимава с частен бизнес от около 25 години, това е може би най трудната му година.

Пандемията се е отразила на бизнеса му и регистрира спад на поръчките. „Това е съвсем нормално, при положение, че има затворени цели отрасли, бизнеси. Другите фирми също намалиха своя обем. Въобще – трудна година”, сподели бизнесменът. По думите му най-важното в бизнеса му е да успяваш да работиш професионално, да изработваш поръчаното в срок. „По този начин се запазват редовните клиенти. Но преди всичко е доста работа”. Според Теодоси Тодоров е важно да представиш качествен конкурентен продукт, за да можеш да оцеляваш и да си на пазара. „Защото конкуренцията е твърде голяма. В нашия град и нашия регион не се откриват нови предприятия и фирми. Те все повече се затварят, свиват си бюджетите и не инвестират в реклама”, посочва именикът.

По думите му малко са хората, които разбират, че трябва да се рекламира. Според него това се дължи и на факта, че нямаме големи структурно определящи фирми, отраслови предприятия, в които да има голям брой хора и които да имат нужда от голяма реклама.

За новата година Теодоси Тодоров си пожелава да е здрав. Като цяло смята, че ще бъде също трудна година. „Дори да започне някакво постепенно излизане от тази епидемиологична ситуация, това ще стане плавно, бавно ще се задвижват нещата”, смята именикът.

c