Водещи новини - дясно Общество

Именикът Теодоси Тодоров от Добрич: Важно е да представиш качествен продукт, за да си на пазара

Имен ден празнува днес Теодоси Тодоров от Добрич – собственик на фирма „Тед Арт”. За Про Нюз Добрич той сподели, че е кръстен на дядо си Тодор по бащина линия и е първият му внук.

Теодоси Тодоров разказа, че в тази епидемиологична криза ще отбележи имения си ден символично, ще почерпи в тесен семеен кръг. Досега винаги празникът му е бил с приятели, с които се е събирал, хапвал, пийвал.

По думите на именика отминалата 2020 година в никакъв случай не може да се определи като нормална. „Беше твърде по-различна от всички останали във връзка с епидемиологичните ситуации, с носенето на маски, със спазването на дистанция, със затворени бизнеси”, посочи той.

Фирма „Тед Арт” се занимава с печат и рекламни услуги. Преобладава дейността, свързана с изработването на етикети, фактури, формуляри, опаковки, продуктови каталози и др. в сферата на полиграфическите и печатните услуги. По думите на Теодоси Тодоров, който се занимава с частен бизнес от около 25 години, това е може би най трудната му година.

Пандемията се е отразила на бизнеса му и регистрира спад на поръчките. „Това е съвсем нормално, при положение, че има затворени цели отрасли, бизнеси. Другите фирми също намалиха своя обем. Въобще – трудна година”, сподели бизнесменът. По думите му най-важното в бизнеса му е да успяваш да работиш професионално, да изработваш поръчаното в срок. „По този начин се запазват редовните клиенти. Но преди всичко е доста работа”. Според Теодоси Тодоров е важно да представиш качествен конкурентен продукт, за да можеш да оцеляваш и да си на пазара. „Защото конкуренцията е твърде голяма. В нашия град и нашия регион не се откриват нови предприятия и фирми. Те все повече се затварят, свиват си бюджетите и не инвестират в реклама”, посочва именикът.

По думите му малко са хората, които разбират, че трябва да се рекламира. Според него това се дължи и на факта, че нямаме големи структурно определящи фирми, отраслови предприятия, в които да има голям брой хора и които да имат нужда от голяма реклама.

За новата година Теодоси Тодоров си пожелава да е здрав. Като цяло смята, че ще бъде също трудна година. „Дори да започне някакво постепенно излизане от тази епидемиологична ситуация, това ще стане плавно, бавно ще се задвижват нещата”, смята именикът.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *