Водещи новини - дясно Общество

Засилени проверки на КАТ, 330 останаха без книжки по празниците

Днес е последният от коледно-новогодишните почивни дни, в който от КАТ очакват и по-засилен трафик. От “Пътната полиция” са в готовност и всички налични екипи и техника са на пътя за да следят за нарушители, съобщи бТВ. позовавайки се на информация от МВР.

Очаква се интензивен трафик около обедните часове, главно в пътните участъци, където текат ремонтни дейности – предимно по АМ “Хемус”.

Освен за скорост, и през днешния ден водачите ще се проверяват също и за употребата на алкохол и наркотици.

230 са тежките пътни инциденти в дните около Коледа, по-малко спрямо статистиката за същия период на миналата година. Само за четири от празничните дни са засечени над 12 хиляди нарушения на шофьори. На 330 от тях са отнети свидетелствата за управление на МПС. От регистрираните нарушения, 120 са на водачи, седнали зад волана след употребата на алкохол или наркотици.

Заради днешните дъждове – все още само в западната половина на страната, от полицията отправят апел към водачите да шофират с повишено внимание.

Пътищата на територията на област Добрич са сухи. Няма въведени ограничения за движението поради ремонтни дейности по републиканската пътна мрежа. Според прогнозата на синоптиците, валежният фронт се очаква да достигне региона в следобедните часове на деня.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *