Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Старата и новата година – в мислите и сърцата на десет известни личности от Добрич

Изпращаме трудна и различна година, заплетена и натоварена с въпроси без отговор, която провокира всички нас. Наред с тежката ситуация, лошите новини, отрицателните емоции и загубените животи, през 2020 година търсихме и добрите новини. Сега гледаме с очакване и копнеж новата 2021 година - може би помъдрели и по-зрели, обърнати повече към семействата си и към непреходните ценности.

Про Нюз Добрич попита десет известни добричлии кое е за тях доброто, случило се през тази година, и какво си пожелават за новата….и ето какво събрахме (подредени са по азбучен ред):

Александър Иванов: В най-тежката година хората не загубиха вярата в доброто

За Александър Иванов председател на Фондация „Милостиво сърце”, към която е Приютът за мъже, добрата новина е, че в най-тежката година хората не загубиха вярата в доброто, всеки беше загрижен за човека до себе си - за приятели, колеги и своите съседи. „Всички бяхме уязвими и се научихме на смирение и милосърдие. Това направи от много хора истински ЧОВЕЦИ!”, допълни Иванов.

Йордан Йорданов: Вярвам, че заедно ще успеем

За кмета на Добрич Йордан Йорданов няма по-добра новина от здравето на близките хора - особено в година, като 2020-а, когато се научихме да го ценим и пазим още повече. „В професионален план работим с общинска администрация екипно, с отговорност и ясна визия за бъдещето. Постигната е колегиалност и добра работа, която ще запазим със същата убеденост и в бъдеще, за да работим за един по-подреден Добрич. Пожелавам на всички мои съграждани здрава, спорна и благословена 2021 година! Вярвам, че ще продължим да успяваме заедно!“, заяви добричкият градоначалник.

Красимир Демиров: Внучката ми е най-голямата радост през 2020 година

Снимка: Roby Красимир Колев

 „2020? Не беше чак толкова зле! На мен ми донесе внучка още в началото си...” Това сподели актьорът в Драматичен театър „Йордан Йовков” Красимир Демиров. По думите му през годината е изиграл шест роли, една от които ще помни до края са. „...Но внучката, внучката!!! Тя е най-голямото радост за мен през 2020! Дай Боже всекиму  повече добрини през 2021 г.!!!”

Красимир Кирилов: Отминалата година ни направи по-добри

„Добрата новина за мен е, че 2020 година с нейните изпитания ни направи по-добри и по-силни хора. Тази трудна година ни донесе и надежда, че утре ще е по-добре от днес“, заявява Областният управител на област Добрич Красимир Кирилов. Той апелира всички заедно да направим 2021 година по-успешна и по-добра. „Вярвайте, не губете надежда, бъдете здрави и уверени, че утре ще е по-добре от днес!“, призовава Кирилов.

Д-р Кремена Митева: Добрата новина е заявената гражданска позиция на младите българи

За главния уредник на Дом-паметник „Йордан Йовков” д-р Кремена Митева добрата новина за 2020 година в национален план е публично заявената гражданска позиция на младите българи. „А в личен план - че близките ми са живи и здрави, а също, че голямата ми дъщеря се дипломира в Софийския университет "Св. Кл. Охридски". Д-р Митева пожелава от сърце на всички 2021 година да е здрава, щедра, мирна и честита.

Лъчезар Росенов: Кризите са и възможност за нещо ново и различно

&feature=emb_logo

Бившият кмет на Добрич Лъчезар Росенов казва, че пандемията от COVID-19 го е накарала да се научи да провежда дистанционни обучения: „Доброто при мен е, че създадох мини студио за видео клипове и правя обучителни филмчета. Вече съм направил над 50 на тема „Дигитални умения. Кризисните ситуации са и възможност да направиш нещо ново и различно.“

Мария Методиева: Изпращам една от най-успешните си години

„Щастлива съм, че живея живота си такъв, какъвто е. Щастлива у дома и в Чудната градина, изпращам една от най- успешните си години”. Това сподели Мария Методиева – председател на Фондация „Свети Николай Чудотворец”, към която е социалното предприятие Чудната година. За нея още по-важното е, че през 2020 всички, които обича, са успели да се съхранят здрави.

Надежда Иванова: Да не забравяме кои с важните неща и да продължим да бъдем хора

„Най-добрата за мен новина от изминалата 2020 година е свързана със семейство от Добрич, което след като изгуби сина си през 2019 година, само преди две седмици се сдоби с нова рожба”. Това сподели учителят в Езикова гимназия „Гео Милев” Надежда Иванова. По думите й историята е твърде лична и в същото време е разказ за силата на духа, за надеждата, за способността да започнеш живота си отначало, дарявайки нов живот. „Дано да даде Бог здраве и поводи за усмивки на това семейство!”, пожелава тя. И допълва: „ А ние, в тази трудна и различна година, въпреки всичко, да не забравяме кои са важните неща и да продължим да бъдем хора!”

Надежда Пампорова: Отмина една заплетена година, важното е, че сме живи и здрави

За арх. Надежда Пампорова – президент на Ротари клуб Добрич, е важно, че тя и семейството й изпраща годината здрави и заедно у дома. „В професионален план имах отново възможност да надскоча рутината, потопена в смели творчески експерименти! Благодаря на клиентите си за доверието!“, казва тя. Новината за нея от 2020 година е гражданската активност в Добрич. Събитие от особена важност за арх. Пампорова ще остане 15 август - Глобален пикник "Добрич в бъдеще време". Казва, че е изпълнена с уважение и вяра и се моли за здраве за всички.

Нели Грегъри: Разбрах колко много хора ме обичат

За поп певицата Нели Грегъри най-важното през 2020 година е създаването на нейната певческа школа  Voice Room Nelly Gregory. „Научих, че много хора ме обичат и уважават, това е най-добрата отплата за мен. Няма по-хубаво нещо от това да разбереш, че хората те обичат, и това, че децата имат изключително желание да идват при мен“, сподели певицата. „Дано догодина да приключи това лошо нещо и да продължим напред“, казва Нели.

c