Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Повторно заразяване с Covid-19 било фатално за невролога от Добрич д-р Андреева

Д-р Ганка Андреева, която вчера изгуби битката за живота си, е била положителна за Covid-19 през август. Тогава обаче нямала никакви симптоми. Сега отново е дала положителен резултат на PCR теста. Но, за разлика от първия път, имала много тежка клиника.

От самото начало е била с дихателна недостатъчност.

Колегите й от болницата направили всичко възможно, за да я спасят. Тя самата била борбена личност. Но, въпреки това, не успели да я върнат към живота.

„Много ни е тежко на всички, цялата болница скърби. Тя е колега от болницата, работихме години с нея. Истински професионалист, разчитахме на нея. Човек, който ни е помагал. Лесно се работеше с нея, разбирахме се добре. Жизнена, с бърза походка, бързо действа, неголословна. Много колеги са се учили от нея. Много ще ни липсва“. Така колеги на д-р Андреева я определиха и признаха, че още не могат да осъзнаят загубата.

https://pronewsdobrich.bg/2020/12/26/pochina-d-r-ganka-andreeva-izvestniyat-nevrolog-ot-dobrich-izgubi-bitkata-s-covid/

Медици коментираха за Про Нюз Добрич, че има и други пациенти в болницата в Добрич, които първият път са били заразени с коронавирус, но са били без клиника, докато втория път боледуват сериозно.

Засега няма яснота каква е причината за това. Предполагат, че, когато болните са само носители на вируса, не изграждат антитела. Не изключват и вероятността първия път да е имало и фалшиво положителни PCR тестове. Или вирусът да мутира. „Всичко е предположение. Тепърва това ще се проучва“, коментира лекар, който лекува пациенти с коронавирус.

c