Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

15% от всички работещи в МБАЛ Добрич са пожелали до момента да бъдат ваксинирани

Към днешния ден от 60 легла в Ковид-сектора на МБАЛ Добрич са заети 52, съобщи управителят на здравното заведение д-р Георги Желязков. Заети са и всичките 6 легла в реанимацията.

„Положението не е много розово, но е една идея по-спокойно спрямо предходната седмица. За обезпечаването на сектора пренасочваме медицински сестри от другите отделения. Благодарение на общинска програма ние имаме през последния месец 9 сестри от училищното здравеопазване, които дойдоха доброволно да работят в останалите отделения, така че да обезпечим дейността на болницата, за което сме им безкрайно благодарни. Надяваме се бройката на пациентите с Ковид 19 постепенно да намалява“, посочи д-р Желязков.

Готова е пътната карта за имунизация в област Добрич, започва с медиците на първа линия

Към момента в МБАЛ Добрич има двама студенти, момче и момиче, които доброволно помагат в ковид-сектора. Момчето е от Медицинския университет в Плевен, а момичето учи в руски медицински университет.

За Про Нюз Добрич д-р Желязков каза, че към момента 15% от целия персонал на болницата са пожелали да бъдат ваксинирани. 

c