Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Две инвитро бебета донесоха щастие за семейства от Добрич

Успешно са родени първите две бебета, донесли дългоочаквана радост в домовете на две добрички семейства. Двойките са подпомогнати по инвитро програмата на Община Добрич, припомнят от общинската администрация. 

Това са първите две семейства от Добрич, чиято мечта за дете вече е сбъдната. Общо шест двойки кандидатстваха за финансово подпомагане за извършване на дейности по асистирана репродукция за 2020 година, като 4 от тях са одобрени. Изплатена е помощта на две от одобрените двойки, а финансирането на останалите две предстои да се случи през 2021 година, след приключване на процедурите, информираха от Общината.

Началото на програмата за финансово подпомагане за извършване на ин витро процедури стартира през 2018 година. Общинската програма дава възможност на семействата и двойките, които не отговарят на критериите за държавно финансиране или са решили да се самофинансират, да се възползват от финансовата подкрепа, която осигурява Община град Добрич. От създаването на програмата до момента са подпомогнати 10 двойки.

Здраве и много късмет на малките наследници, а за младите родители - много любов!

c