Бизнес Водещи новини - дясно Здраве Общество

Договорените нови ваксини за имунизация – Между какво избираме

Днес Великобритания започна т.нар. масово ваксиниране на поданиците на Нейно Величество. У нас, министър Костадин Ангелов неколкократно заяви, че ваксинирането срещу COVID-19 ще е напълно доброволно и безвъзмездно за всеки един заявил желание и писмено съгласие.

Според информацията от Здравното министерство, първите дози от антивирусните ковид ваксини ще бъдат поставени още в първите дни на 2021 година. По последни данни, първата от петте фази на масовата ковид имунизация се предвижда да започне от средата на февруари.

Експертите на “24 часа” са събрали на едно място всичко важно, известно до момента за създадените нови ваксини, в това число – т.нар. руска и китайска. Данните са представени под формата на инфографика.

Това е информация, която всеки българин трябва да прочете много внимателно, преди да подпише информираното съгласие за да му бъде поставена избраната от него ваксина, съветват експертите.

Междувременно, от Министерство на здравеопазването вече обявиха кои са препаратите, разработвани от фармацефтичните мега компании, които са одобрени от специалистите в Национални оперативен щаб.

ВАКСИНИ-анти-ковид-2021

След първите десет дни от нововъведените по-строги противоепидемични мерки на територията на страната, официалните данните са оптимистични ако се изключат показанията за увеличен брой на смъртните случаи.

Данните са на Националния оперативен щаб и Националната информационна система за борба с COVID-19, публикувани на сайта на Министерство на здравеопазването.

графика – НСИ

Данни за заразените през първите три месеца от обявяването на извънредно положение в страната /март – май 2020 г.)

графика – НСИ

Източник: НЦЗПБ

Follow Me:

Related Posts

 1. Thomas James Johnston says:

  How many languages will the Consent forms be written ? We are a MULTI Culture and ALL Should be cared for .

  • Pro News Dobrich says:

   Dear Mr. Johnston. You can translate every desired text by using some of Translator machines/apps
   For every language they do not work same correctly but are helpful for many occasions.

   Appreciation

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *