Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Рисунки на млади хора с увреждания от Добрич спечелиха награди от Национални конкурси

Рисунки на млади хора от Дневния център за деца с увреждания „Надежда“ бяха отличени с медали и грамоти от два Национални конкурса - „Аз и моите приятели – животните“ и „Зеленко и мисия „Добрият пример“.

По случай 4-ти октомври - Световен ден за защита на животните, Националният дворец на децата и Фондация „Четири лапи“, организираха Национален конкурс за деца „Аз и моите приятели - животните“ 2020 (онлайн).

Със свои творби - рисунки и апликации, с материали по избор, в които изобразиха своите любими животни, участваха и млади хора от добричкия Дневен център за деца с увреждания „Надежда“, информираха от Община град . Наградените са:

  • Станислав Мирославов -12 год.- II-ро място, с рисунка на тема „Любимите ми рибки“
  • Искрен Георгиев- 14 год.- III-то място, с рисунка на тема: „Слончето и неговия приятел“
  • Мирослав Йорданов- 14 год.- поощрителна награда, с рисунка на тема: „Зайчето, най-добрият ми приятел“

Целта на конкурса бе възпитаване в детска възраст на отговорност и хуманност към представителите на животинския свят и създаване на бъдещи социално-отговорни граждани.

С престижни награди от друг Национален конкурс - „Зеленко и мисия „Добрият пример“, бяха отличени Виктория Атанасова (на 9 години) и Станислав Мирославов (на 14 години).

Пет деца от ДЦДУ взеха участие в конкурса, като изработиха рисунки с различни материали по време на арттерапевтичните и трудотерапевтичните занимания.

Националният детски конкурс на bTV Media Group, в който деца от цялата страна участваха с рисунки, вдъхновени от интерактивния детски комикс „Зеленко и мисия "Добрият пример”, който стартира на 19 септември. Автор на идеята за конкурса е  водещата на bTV Станислава Цалова. Той има за цел да вдъхнови детското въображение и да докаже, че творчеството и добрите дела вървят ръка за ръка.

c