Водещи новини Общество

Реставрирана е фасадата на бившия хотел „Москва“ в центъра на Добрич (+снимки)

Възстановена е фасадата на сградата на бившия хотел „Москва“ в центъра на Добрич. Тя се реставрира от новия й собственик – „Д Имоти” ЕООД, който я възстанови в автентичния й вид.

Припомняме, че строителната площадка бе открита на 19 септември 2018 година. Проектът за ремонта на сградата, която е паметник на културата, е разработен от фирма от Русе с богат опит в тази сфера. Фирмата-изпълнител на ремонта е избрана след проведен конкурс, това е Техно-инвест гр.Добрич. При старта на ремонта бе съобщено, че инвестиция е около 1,5 млн. лв.

На приземния етаж на сградата на бившия хотел ще има търговски обекти и Търговска банка „Д Банк”. На горните етажи ще има по четири жилищни апартамента с площ 120-130 кв. м, луксозно строителство. Те ще са предназначени за продажба. 

Емблематичната сграда на хотел „Москва” е строена през 1913 година. През последните десетилетия тя смени няколко собственици, като през това време все повече се рушеше. Известно време имотът бе собственост на Димитър Желев Маринов. В края на януари 2009 г. бе сключена сделка за продажбата на имота и собственик стана “Т. Б. Консулт”. За сградата Тодор Батков тогава плати общо 816 394, 40 лв.

През 2011 година „Д Банк”, или по-точно дъщерната й фирма „Д Имоти”, е придобила хотела и парокотелното срещу задължения на фирмата на Тодор Батков „Т. Б. консулт” на стойност около 3 млн. лева.  След това са водени разговори с различни потенциални купувачи, но до сделка не се е стигнало.

Follow Me:

Related Posts

  1. фирмата която довърши сградата и я преведе в това състояние е Техно-инвест гр.Добрич.Информацията ви е стара и е с давност от преди една година.Може да напишете че Съни ком беше само на хартия и я доведоха до плачевно състояние.Имаше клошари,наркомани,бездомници,бълхи обществена тоалетна и какво ли не.Сайта да се поправи и а сведе достоверна информация

  2. Джонка says:

    А като под изпълнител покрива от медна ламарина бе поверен на фирма АДНАН КОМЕРС ЕООД .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *