Водещи новини Здраве

Голямо дарение за Ковид отделението получи от Швейцария болницата в Добрич

Дарение по линия на сдружение „Солидарност-Швейцария-Източна Европа” получи Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Добрич, научи Про Нюз Добрич от изпълнителния директор на лечебното заведение д-р Георги Желязков.

Бяха доставени 30 електрически легла, 1специално легло за интензивна грижа с декубитален матрак, 20 нощни шкафчета, 30 матрака, 3 легла за преглед и масаж, много столове за посетители, инвалидни столове, тоалетни столове, стойки за инфузия.

Дарението е пристигнало в болницата тази сутрин.

Сдружение „Солидарност Швейцария- Източна Европа е основано през 2005 год. и работи в цяла България. Освен това Сдружението доставя дарения също и за Македония и Черна гора. От основаването си Сдружението  доставя оборудване за болници, старчески домове, училища, общини и пожарни. През последните години доставките са концентрирани само за болници и старчески домове. Досега са направени доставки в различни области на България, сред които и Добрич.

Дареното оборудване се предоставя безвъзмездно от болници и старчески домове от Швейцария. Транспортните разходи се плащат от сдружение „Солидарност Швейцария-Източна Европа”.

Сдружението има 33  членове – активни и пенсионирани лекари, фермери, занаятчии, мениджъри на фирми, учители, полицаи и други.Членовете на Сдружението заплащат членски внос. Освен това Сдружението има много спонсори, които помагат финансово.

След запитване от болницата в Добрич за спешна доставка на болнични легла за оборудване на Ковид отделение, Сдружението организира и достави необходимото оборудване.

Бяха доставени 30 електрически легла, 1специално легло за интензивна грижа с декубитален матрак, 20 нощни шкафчета, 30 матрака, 3 легла за преглед и масаж, много столове за посетители, инвалидни столове, тоалетни столове, стойки за инфузия.

Ръководството на МБАЛ  Добрич пое задължението спрямо Сдружението, че цялото оборудване ще продължи да се използва след Ковид кризата за отделение за инфекциозно болни пациенти.

Ръководството на МБАЛ Добрич изказва благодарности на добрите хора в Сдружението, като им пожелава много здраве и късмет от свое име и от името на всички жители на област Добрич.

Д-р Желязков съобщи, че Ковид-секторът в момента е пълен – при капацитет от 60 легла пациентите са около 60. В ОАИЛ в тежко състояние са настанени четирима души.

Follow Me:

Related Posts

  1. Анна says:

    Поканете швейцарците да измият плесента от стените. Бях в отделението на д-р Желязков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *