Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Ученици от Добрич поздравиха медиците от ковид отделението за Деня на християнското семейство

Специален поздрав по повод Деня на християнското семейство получиха медиците от ковид отделението на болницата в Добрич. Той им беше поднесен от осмокласници от частната гимназия „Райко Цончев“.

Момчетата разказаха, че инициативата е била провокирана от часовете по етикет и ценности. „Правим го, за да изкажем благодарност към лекарите, медицинските сестри и, въобще, хората, които работят на първа линия. Искаме да знаят, че не са сами, че ние ги подкрепяме, макар да не сме до тях“, сподели Дилян Илиев .

Съученикът му Давид Михайлов добави, че по този начин искат да покажат съпричастност, почит и уважение, за да знаят медиците, че не са сами, че имат подкрепата на младите хора, които оценяват жертвата, която правят, за да спасяват човешките животи.

Децата знаят, че работата на работещите в ковид отделението е тежка, но също така и, че лекарите са много внимателни и. правят всичко, за да спасят хората

„Лекарите са имунната система на нашето общество, затова трябва да ги ценим и уважаваме. С този жест искаме да пожелаем на медиците да са все така всеотдайни в грижата към хората. Искаме да им честитим празника на християнското семейство, защото всички ние сме част от българската християнска общност“, сподели Самуил Василев.

Учениците се надяват да бъдат добър пример за нашето изпаднало в униние общество. Защото вярват, че работещите на първа линия в борбата срещу Covid-19 трябва да знаят, че гражданите са им благодарни, подкрепят ги, да знаят, че не са сами и винаги ще имат подкрепа.

Д-р Яница Радева е млад лекар-педиатър. От близо три седмици тя е командирована в ковид отделението на МБАЛ-Добрич. Казва, че е приела командировъчното на драго сърце. „Чувствам се задължена към гражданите на Добрич. Работата в това отделение е предизвикателство“, сподели младият лекар.

Преди малко повече от седем години тя е завършила медицина. Отдала се е на децата. Затова работата в ковид отделението приема и като опит, възможност да е в помощ и на по-възрастните пациенти. „Мисля, че там ми е мястото в момента“, категорична е д-р Яница Радева.

Тя прие с благодарност поднесените от децата погача и торта. „Жестът е страхотен, прекрасно е това, че младите хора оценяват работата ни“, каза младият медик. Още повече, че  често се случва работещите в ковид отделението да се хранят, дори да пият вода, едва вечерта, след като се приберат у дома.  

c