Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Състезателка по художествена гимнастика от Добрич стана йога преподавател

Анита Атанасова е бивша състезателка по художествена гимнастика, рехабилитатор по професия, а понастоящем е йога преподавател.

Средното си образование е завършила през 2014 г. в Професионалната гимназия по туризъм,  след което продължила обучението си в Медицински университет – Варна със специалност „Рехабилитатор”.

Интересува се и от много други неща, като козметика, мода, здравословен начин на живот, здравословна кухня, но спортът винаги е бил неизменна част от живота й.

След  окончателното приключване на активния си състезателен период,  трябвало да насочи към нещо друго енергията, която дълго време  изразходвала  в залата по гимнастика.

През годините опитала какви ли не видове спорт и активности - фитнес, бокс, бягане и др. Така и не открила „своето“ занимание. Докато не открила йога.

Проверено и споделено от мен – Анита

Редовната практика на йога и прилагането на теоретичното знание развиват потенциалните възможности на човека. Днес йога се приема като древно учение за постигане на пълноценно физическо и духовно здраве, начин за постигане на хармония със себе си и с околните“, споделя Анита Атанасова пред Про Нюз Добрич.

Счита, че практикувайки йога, човек става по-наблюдателен относно нуждите на своето тяло. Освен за поддържане на по-добро здраве, храненето според правилата на йога дава повече жизненост, енергичност и  положителни емоции, категорична е младата жена.

Казва, че за себе си е разбрала, че това е нещото, което й помага да поддържа добра физическа форма и едновременно с това да постига емоционален баланс.

Тя е горда, че от тази година, освен последовател, е и сертифициран йога преподавател.

„Това начинание ми  дава възможност да използвам   натрупаните знания  и умения, както от Медицинския университет, така и от спортната зала - за човешкото тяло и  влиянието на хранителните навици върху нашия организъм, които съчетани с изкуството на йога,  ми позволяват  да бъда полезна и  за  другите хора“, споделя Анита.

Красавица от Добрич – модел на Международния фестивал на прическата

Онлайн връзките, които съвременните технологии дават, осигуряват възможност да се провеждат и дистанционни обучения.

„В този необичаен период на самоизолация и социална дистанция, всеки който е загрижен за собственото си здраве или желае да научи нещо ново,  може да открие мои йога практики в Youtube канала ми, където споделям съвети за един по – здравословен начин на живот, от който неизменна част са йогата и балансираното хранене“, допълва младата жена.

В свободното си време тя провежда онлайн йога класове - както групови, така и индивидуални. Чрез тях хората могат да се погрижат за себе си и да се насладят на своята практика директно от уюта на своя дом.

Желаещите да променят еднообразието, както и  да  постигнат по-добро физическо и емоционално състояние,  могат да се свържат  с Анита Атанасова на следните   профили   в   социални  мрежи:

https://www.facebook.com/anita.atanasowa/
https://www.instagram.com/anita.atanasova/
https://youtu.be/vP3GJPHihqU
c