Образование

Първокласничка от Добрич с изложба по повод патронния празник на училището си

Божидара Георгиева от 1 д клас на СУ „П. Р. Славейков” подреди самостоятелна изложба в навечерието на патронния празник на училището и 110-годишния юбилей от създаването му. Платната се намират във фоайето на първия етаж и събират възхитителните погледи на малки и големи Славейковци.

Изгрев и залез, лято и море, кон, лъв и принцеси – това е само малка част от разнообразното творчество, което показва малката Божидара. Тя е само на 7 години, има много добра ръка и невероятен талант, казва за нея Велин Николов, преподавател по Изобразително изкуство в прогимназиален и гимназиален етап, помогнал на Божидара при реденето на картините.

„Благодарим ти, Божидара, за прекрасната изложба! Благодарим ти за красотата, за топлите усмивки, които предизвикват твоите творби! Благодарим ти, мило дете! Желаем ти здраве и още много красота, която ти със сигурност ще ни дариш!“ Това написаха нейните съученици от 1 д клас.

Припомняме, че в края на септември Божидара Георгиева от СУ „Петко Рачов Славейков“ бе класирана на първо място в конкурса за детска рисунка на тема „Моята лятна ваканция – море или планина“, организирана от Басейнова дирекция “Черноморски район”. Журито присъди наградата й в групата на най-малките – от 4 до 7-годишна възраст.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *