Водещи новини - дясно Култура Общество

„Кметълът“ Цонко Цонев показва нови реликви от рок музея си на изложение във Варна

Бившият кмет на Каварна Цонко Цонев ще покаже реликвите от своя рок музей на изложението ТУРИЗЪМ-ЕКСПО Дестинация Варна, което ще се проведе от 18 до 20 ноември в морската столица. Музикалните артефакти, събирани през годините от Цонко, ще бъдат изложени в сряда в хотел „Черно Море“.

Най-новото в рок колекцията е плакат с автографи на групата Manowar от 2008 година, който още не е показван, каза за Про Нюз Добрич Кметълът. Плакатът е с автографите на музикантите, които много рядко се подписват всички на едно място, обясни Цонев. Другият уникат е една тениска, която Цонко извадил от архива си тази година и която за първи път излиза от рок музея в Русе. Тя е на соло китариста на Дийп Пърпъл Томи Боулин, който умира много млад. „Глен Хюз ми я беше подарил преди 13 години. Тениската е някъде от 1975 година, не знам дали има друга такава в света“, коментира Цонев.

Най-ценните вещи в колекцията за него са китарата на Manowar с подписите на всички музиканти от групата, с която те изпълниха в Каварна българския химн в метъл вариант, златно копие на албума на Deep Purple “Burn”, каквито има само 50 в света, китарата на Глен Хюз и плакати на Дийп Пърпъл от концертите в Каварна.

Цонко Цонев ще бъде лектор в един от панелите на Експото в сряда на тема „Изкуството да се привличат туристи чрез рок концерти“. По думите му основният акцент ще бъде как чрез рок фестивали и концерти един район може да стане туристическа дестинация. „Това, което съм направил за 12 години в Каварна, ще го изложа като стъпки – как се е случило и какъв ефект има. Аз съм бил панелист и пред Европейската комисия, и на други форуми съм правил такава презентация. Заради нашите концерти, през 2009 година отвориха мярка по ОП „Регионално развитие“ за подпомагане на регионални фестивали“, заяви Кметълът.

 снимки: фейсбук, Tsonko Tsonev Kmetal

Follow Me:

Related Posts

  1. Мария-Магдалена says:

    Е, оная кифла подире му нали с един замах унищожи толкова години труд. Да я освидетелстват и да ѝ присадят поне 2 клетки сиво мозъчно

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *