Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Младежи подариха надпис „Обичам Добрич“ на родния си град (+снимки)

Младежите от клубовете „Интеракт“ и „Ротаракт“, част от българското и световното ротарианство, подариха на родния си град надпис от обемни букви. Днес той беше монтиран на сцената на площад „Свобода“.

Откриването му се състоя в присъствието на дистрикт-гуверньора на Ротари България Илиян Николов. Лентата прерязаха гостът, кметът Йордан Йорданов, президентите на Ротари клуб – Добрич Надежда Пампорова, на Ротаракт – Мартин Радев и на Интеракт – Мария-Виктория Георгиева.

Вече две години се гордея със самото съществуване на клубовете „Интеракт“ – децата от 12 до 18-годишна възраст, и на „Ротаракт“ – младежите над 18-годишна възраст, заяви президентът на Ротари клуб Добрич арх. Надежда Пампорова. „От днес вече можем да се гордеем с тяхната първа, видима за града значима инициатива и с факта, че те я изпълниха напълно самостоятелно – от идеята, до събирането на средствата и изпълнението на инициативата, всичко е тяхно село“, каза тя и пожела на младите хора да продължават да работят с желание и ентусиазъм.

„Най-много ме радва, че младежите бяха активни, спазиха всички правила и изисквания“, каза кметът Йордан Йорданов, който също е ротарианец.

Обясни, че надписът е одобрен от Експертен съвет, в който участват немалко архитекти, инженери и други специалисти. Пожела на младежите да продължават да работят в полза на обществото, да имат нови инициативи, защото това мотивира цялото общество да е по-активно и мотивирано. „Това е един немалък успех на децата, които успяха да устоят себе си и да реализират надписа „Обичам Добрич“, каза Йордан Йорданов.

Дистрикт-гуверньорът на Ротари България Илиян Николов поздрави младежите с откриването на този знаменателен символ за града, направен по инициатива на бъдещите ротарианци. Той сподели, че е силно впечатлен, че великолепният надпис съдържа уникалните букви на кирилицата.

Мартин Радев разказа, че инициативата за надписа се е породила преди година по време на първия рожден ден на двата младежки ротариански клуба. „Решихме, че за града ще е добре да има такъв надпис, както и всички големи градове в страната. През тази една година успяхме да реализираме идеята. Проектът мина през няколко фази на развитие, като първоначалната идея беше всяка буква да е различен цвят. След това беше решено, че е по-добре да включим и младите хора на Добрич, които да оставят своя отпечатък и да се получи нещо различно от това, което е в другите градове“, разказа той. Така сега петте букви са украсени с отпечатъците на десетки деца и млади хора от града.

c