Водещи новини - дясно Общество

Добрич вече има своя надпис с обемни букви – новия символ на града

Новите обемни букви “Добрич” на сцената на площад “Свобода” са вече факт. Те бяха открити тази вечер в присъствието на дистрикт-гуверньорът на “Ротари България”, Илиян Николов.

Обемните букви са изработени по инициатива на младежките клубове на Ротари клуб Добрич “Интеракт” и “Ротаракт”. Тя беше обявена по време на честването на първия рожден ден на двата клуба в края на миналата година. Тогава президентът на „Ротаракт“ Християн Христов представи идейния проект. „Идеята е да заобичаме нашия прекрасен град повече, защото е хубаво място, където млади хора се връщаме и намираме среда тук”, сподели още той.

За март дори бе насрочен благотворителен концерт за набиране на средства за надписа. Обявяването на извънредното положение обаче осуети проявата.

За първи път обемните букви бяха показани по време на събитие глобален пикник “Добрич в бъдеще време 5.0”, състояло се на 15 август. Обсъждани бяха различни места в центъра на града, където буквите да бъдат монтирани. Крайното решение е сцената на площад „Свобода“.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *