Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Председателят на ОбС в Каварна е готов да влезе като доброволец в Covid сектора

Председателят на Общинския съвет в Каварна Йордан Стоянов е готов да влезе като доброволец в Covid сектора на болницата в морския град, съобщи самият той пред Про Нюз Добрич. „В такава критична ситуация всеки от нас трябва да поеме своята отговорност. Смятам, че преди всичко трябва да се чувстваме като част от това общество. Да се включа като доброволец е това, което аз мога да направя“, сподели Стоянов.

Както вече съобщихме, в лечебното заведение в Каварна бе разкрит Covid сектор, който първоначално беше с 3, а вече е с 6 легла. Обособен е в бившето АГ отделение. Разположени са болничните легла от дарението от Швейцария, има и апарат за интубиране.

Лекарите обаче отказаха да работят там. Те са на пенсионна възраст, попадат в рисковата група, с придружаващи заболявания са и има голяма вероятност да пострада.

Стоянов коментира, че кризата с медицинския персонал е в световен мащаб – не е само в Каварна или в България. „Всички изпитват остра нужда от кадри. Ние сме готови с отделението и в момента сформираме медицинския екип“, посочи той.

Две сестри са заявили готовност да работят в сектора. Водени са разговори и с лекар от друга болница.

Много граждани на Каварна са заявили желание да се включат като доброволци в Covid-сектора. Управителят на болницата също е готов да се присъедини към екипа, който ще лекува пациентите.

c