Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Местната власт в Тервел отчете постигнатото през последната година

Една година след началото на новия мандат от община Тервел отчитат постигнатото до сега. В обръщението към гражданите на общината се казва, че от началото на учебната 2020/2021 година детските градини и ясли са безплатни за децата във всички населени места в Тервелско.

Изпълнен е проект , финансиран от ПУДООС, за нови съоръжения за игра в двора на ДГ“Слънчице“ в с.Орляк. Преминат е последен етап от оценка на проекта за изграждане на нова спортна площадка в училището в с.Нова Камена. Проектът вече е одобрен от Държавен фонд „Земеделие“ и в момента се проверяват документите за подготвените обществени поръчки , с които ще бъдат избрани изпълнителите на дейностите.

Направен е и основен ремонт на покрива на училището в с. Зърнево и текущ ремонт на плочника и оградата на училището. Извършва се ремонт на покрива на СУ“Йордан Йовков“ в гр.Тервел със съвместно финансиране от общината и училището.

Продължава подкрепата за ДФТА“Калинка Вълчева“, Балет „Каприз“ и всички школи и състави в ЦПЛР“Малкият принц“ и клубовете в сферата на спорта.

Подготвен бе и внесен в Програма „Красива България“ проект за разширение на физиотерапията в медицинския център, който бе реализиран.

След дни ще стартират четирите подготвени обществени поръчки за изграждане и оборудване на център за социални услуги в село Безмер и за доставка на нов автомобил за разнос на храна.

Изградена е базова система за видеонаблюдение, която включва четири точки за наблюдение в Тервел. Тя е надградена с включване допълнителни публични пространства и образователни звена в общинския център, поставени са камери и на ключови места в някои села.

Преасфалтирани са шест улици в шест населени места в общината - гр.Тервел и пет села, като за една от улиците е подменен и водопровода. Подготвен е работен проект за основен ремонт на участъци от водопроводната мрежа на с.Орляк. Довършен е проект за основен ремонт на водопроводи и улици в селата Безмер, Нова Камена и Зърнево. Преасфалтирани са основни междублокови пространства в Тервел. Облагородени са няколко къта от градския парк.

В обръщението към гражданите се изреждат и още реализирани проекти на територията на общината.

c