Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Д-р Кунчев: Благодарение на взетите в Добрич мерки, градът е сред по-малко засегнатите от Ковид

Само три области в страната – Видин, Добрич и Силистра, са в оранжевата зона на картата за разпространението на COVID-19. Всички останали са в червената зона, съобщи д-р Ангел Кунчев на брифинга на Националния оперативен щаб.

Д-р Кунчев припомни за взрива на заразени през лятото в Добрич и затрудненията в дейността на МБАЛ в града. Той изтъкна, че след взетите мерки в болницата в Добрич сега нещата са различни. "Къде са те сега след тежкия взрив? Хайде кажете, че мерките нямат значение!“, заяви главният държавен здравен инспектор, който заедно с министъра посети Добрич през август. Припомняме, че малко след това управителят на болницата беше сменен, а мерките в здравното заведение – затегнати.

На брифинга бе посочено, че положението в Европа е най-тежкото в целия свят. Само няколко страни са в оранжевата зона, това са Норвегия, Финландия, Латвия, Естония, Гърция. Най-тежко е положението в Чехия и Белгия.  В момента в болниците в България се лекуват 3191 души. В интензивните отделения са 239 човека. Сред медицинския персонал има 1276  активни случая.

c