Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Разкриват още легла за пациенти с Covid-19 в болниците в Добрич, Каварна и Балчик, и в други лечебни заведения

Допълнителни легла за лечение на пациенти с Covid-19 в многопрофилните болници в Добрич, Каварна и Балчик, както и в специализирани лечебни заведения на територията на областта, се разкриват със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция д-р Светла Ангелова. Това съобщиха за Про Нюз Добрич от Областния координационен щаб.

Тя е в резултат на заповед на министъра на здравеопазването и вследствие на преминаването на областта от „жълта“ в „оранжева“ зона по националната карта спрямо болните от Covid-19. До 1 ноември област Добрич попадаше в т.нар. „жълта“ зона, където заболямостта е между 20 и 59.9 на 100 000. От началото на новия месец тя е вече в оранжевата зона на областите със заболели между 60 и 119.9 на 100 000. В нея са още областите Видин и Силистра.

Със заповедта на д-р Ангелова се разкриват допълнително 6 легла в Covid сектора на МБАЛ-Добрич, 5 в МБАЛ-Балчик и 3 в МБАЛ-Каварна.

Освен това легла за пациенти с Covid-19 се разкриват в специализираната болница за рехабилитация Тузлата в Балчик – 3, в „Медика Албена“ – 2, в Държавната психиатрична болница в Карвуна – 5, в ЦПЗ „Д-р Петър Станчев“ – 5. Там ще бъдат настанявани пациенти на специализираните лечебни заведения, които са положителни на Covid-19.

c