Култура Общество Храна и напитки

Днес е един от най-вкусните празници – Световен ден на пастата

Идеята – 25 октомври да бъде честван като Световен ден на пастата, е на Световния паста конгрес, учредена като единно решение през 1995 година.

По традиция, на този ден по целия свят се е на почит кулинарното лакомство – под формата на събития и промоционални инициативи, като се правят малки тестени макаронени фигурки. Целта на Световния ден на пастата е да се привлече вниманието на медиите и потребителите на тестени изделия. Трябва да се подчертае, че пастата е глобална храна, употребявана на всички континенти, подходяща за динамичен и здравословен начин на живот.

Ключовите послания, повтарящи се в различни инициативи, подчертават икономичната приложимост, гастрономическата гъвкавост и хранителната стойност на тестените изделия.

Паста е обобщаващо понятие на многообразието от макаронени ястия. Като цяло тя е елементарно ястие, което ако се консумира без сосове и подправки е много диетично. В повечето случаи се сервира като първо блюдо, а порциите са малки.

Независимо от дългогодишните спорове, коя е родината на пастата, както и пандемичната обстановка, заклетите почитателите на това ястие по света отново отбелязват датата, с приготвяне на обилни блюда, добро настроение и любими хора.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *