Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Ученици ще чистят района около СУ "Св. Климент Охридски" и ЧГ "Леонардо да Винчи"

Поредицата събития с почистващ характер, обединени под името "Junk Around", които сдружение „БГ Бъди активен“ проведе през лятото и есента на тази година на територията на Пловдив, се пренася и в Добрич, съобщават организаторите. Това се случва благодарение на програмата „Партньорство за красива и чиста България“, в която тази година участват градовете Пловдив, Варна, Шумен, Силистра и Добрич.

В Добрич акцията се организира от неправителствените организации СНЦ “Зеленият пламък” и СНЦ “Черноморски център за развитие”.

В първото издание на Junk Around – Добрич, ще се включат ученици от Частната гимназия “Леонардо да Винчи” и СУ “Свети Климент Охридски”. Акцията стартира днес от 13.30 часа, а началната точка на събитието е „Ябълката_МЯСТО 2017“ – това е игрището между двете училища. Маршрутът ще продължи в посока кв. Дружба и ще обхване периметъра около учебните заведения.

Ще има осигурени чували, щипки и ръкавици за всички участници, както и ще бъдат спазени всички мерки за дезинфекция и дистанция. Събитието ще продължи с интересни образователни части, по време на които ще се говори за разделното събиране на отпадъци, съобщиха организаторите.

снимка: архив

c