Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Със световно признат спектакъл по Андерсен ще гостува в Добрич театър „Кредо”

За първи път ще гостува в Добрич театър „Кредо” от София, съобщават от Държавен куклен театър „Дора Габе”. На 28 октомври от 19 часа столичният театър ще представи спектакъла "Каквото дядо направи, все е хубаво" по Андерсен на сцената на кукления театър.

Добрич е  част от национално турне, с което се отбелязват 15 години на сцената на световно признатия спектакъл. „Каквото направи дядо, все е хубаво” е отличен с осем международни награди. Има 200 представления на 4 езика, участвал е в 50 международни фестивала. Носител е на наградата „Икар 2008” на Съюза на артистите в България за принос към популяризирането на българския театър по света. През 2009 година има номинация за европейската награда „Нови театрални реалности”.

Турнето се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

Режисьор на спектакъла „Каквото дядо направи, все е хубаво” е Нина Димитрова, сценарий – Нина Димитрова и Юрий Дачев, сценография и костюми – Нина Димитрова Васил Василев-Зуека. Участват: Нина Димитрова и Димитър Несторов.  

Спектакълът  е  създаден по покана и с подкрепата на  Фондация  „Ханс Кристиян Андерсен”-Дания като част от програмата за световното честване  на 200-годишнината от рождението на Андерсен в Дания (2005).

c