Спорт

Българи и румънци мериха сили в бридж турнира „Тюленово 2020“

Първият международен бридж турнир “Тюленово 2020″ се проведе през почивните дни в курортното селище. Участваха 20 двойки и 10 отбора от България и Румъния. Състезанията преминаха на много високо ниво и се получи съвпадение – шампионите от двойковия и от отборния турнир на завършилия преди по малко от месец 35-и Международен бридж фестивал ”Добрич 2020″ дублираха успехите си и отново заеха първите места.

В двойковия турнир Станислав Недков /Добрич/ и Радослав Радев /Варна/ станаха безапелационни победители, следвани от Юри Перец и Димитър Пенев /Варна/ и от Радослав Радев и Пейчо Чолаков /Бургас/.

В отборния турнир румънската формация “Жуниърс”, предвождана от изпълнителния директор на бридж федерацията на северната ни съседка Мариус Джорджеску, след много оспорвани срещи, успя да грабне шампионската титла, разгромявайки в последния мач друг румънски отбор – “Бибану”, с капитан световноизвестния Виорел Мическу, като го изпрати на трето място. На второто място се класира отборът от Варна в състав Милко Славов, Иван Александров, Юри Перец и Димитър Пенев.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *