Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Болницата в Добрич в търсене на медицински сестри сред студентите

Възможностите за реализация в болницата в Добрич на студентите от филиала в Шумен на Медицински университет – Варна бяха д-р Георги Желязков – прокурист на МБАЛ гр. Добрич, д-р Ивайло Петев - председател на общинския фонд "Здраве" и Мария Димитрова - председател на съсловната организация на професионалистите по здравни грижи в града.

На срещата присъстваха студенти, на които бяха представени атрактивни възможности за бъдеща реализация след тяхното дипломиране. С цел привличане на млади медицински специалисти се предлагат стипендии на желаещите да се работят в болничното заведение в Добрич.

Работодателят предвижда поемането на разноски за квартира и евентуално следващо обучение в магистърска степен по "Управление на здравните грижи". Свое впечатления споделиха работещи там възпитаници на Филиал Шумен

Във филиала в Шумен на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов" - Варна се осъществява обучение на студенти по специалностите „Медицинска сестра" и „Акушерка". Обучението е редовно и се провежда за период от 4 години. Завършилите Филиал Шумен придобиват образователно-квалификационната степен „бакалавър". 

Преди дни от ръководството на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич съобщиха, че лечебното заведение спешно се нуждае от медицински сестри. От там отправиха апел към всички незаети специалисти по здравни грижи – медицински сестри, от Добрич и региона Д-р Георги Желязков посочи, че са необходими, за да се обезпечи ковид-отделението и да се запази нормалната дейност в останалите болнични звена. По думите му това ще е финансово обезпечена акция – сестрите ще получават по 100 лева на дежурство. За да се обезпечи нормално работата са необходими около 8-9 сестри, каза още прокуристът на МБАЛ.

c