Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Цветя на барелефа на първия кмет на Добрич в Деня на българската община

Община Добрич отбеляза Деня на българската община – 12 октомври, с поклонение и поднасяне на цветя на барелефа на първия добрички кмет Стефан Баев. На тържеството присъстваха депутатът Даниела Димитрова, кметът Йордан Йорданов и екипът му, председателят на Общинския съвет Мая Димитрова, общински съветници, администрацията на общината, граждани.

„Днес е изключително важен ден за това, което всички ние заедно сме постигнали през годините, за това, че нашата община се развива и реализира своите проекти и дава по-доброто състояние на своя град и на своите съграждани. За мен и моя екип община Добрич и нейните граждани са кауза“, заяви Йорданов, като благодари на общинските служители за неуморния труд, за постоянството и увереността им. Той поздрави и започналите работа през последните месеци в администрацията млади специалисти, като им пожела да преследват целите и мечтите си и да работят за благоденствието на гражданите.

Мая Димитрова пожела на общинските служители да продължат да работят заедно със съветниците в името на гражданите на Добрич.

Днес отдаваме почит на първия кмет на Добрич Стефан Баев, заел поста на 29-годишна възраст през 1878 година. Той е градоначалник до 1880 година. Депутат е в учредителното Народно събрание през 1879 година. Паметната плоча с барелефа е открита през 2000 година. Тя е изработена от бронз и камък и се намира на стената на сградата на общината. Автор на проекта и негов изпълнител е Никола Богданов.

c