Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Майка на дете с аутизъм от Добрич с жест към онкоболната Жули

В кутиите, които са в подкрепа на болния от аутизъм Недислав от Добрич, временно ще се събират средства за нуждаещата се от лечение Жулиета Василева. Решението е на майката на Неди Камелия Тодорова.

„Взех това решение, защото състоянието на жената в момента е животозастрашаващо – обясни за Про Нюз Добрич Камелия. – А при Неди ние работим за подобряване на състоянието му. Също са ни необходими средства за рехабилитациите, но имаме събрани за известно време напред. Прецених да помогна, защото тази жена има много кратък срок да събере парите, нужни за лечението й”. Майката на Неди обясни още, че за големите хора, за разлика от децата, средствата се събират по-трудно.

В момента в Добрич има поставени около шест кутии в подкрепа на Неди. Камелия ще разговаря със собствениците на обектите, където са поставени те, дали са съгласни средства да бъдат събирани за Жулиета. „Специално за тази жена ми стана много мъчно, защото има и малко детенце и е на легло”, допълни майката на Неди.

Припомняме, че 41-годишната Жулиета Великова, майка на 4-годишно момченце, вече три години се бори с коварно заболяване. Кошмарът й започва през 2017 г., когато е диагностицирана с карцином на шийката на матката. След направената операция и проведени 25 курса лъчетерапия се налага поставяне на уретрални стендове. През януари е открито вторично злокачествено образование на малкия таз, което притиска седалищен нерв и жената е прикована на легло. Заради усложненото й състояние и ниското й тегло (33 кг), в България не се ангажират да й бъде направена следваща операция.

Последната надежда за Жули  е лечение в Турска болница American Hospital. Първоначалната сума, която е необходима за започване на лечението, е 20 000 евро и те трябва да се съберат до 2 ноември т. г.

На Жули може да помогнете чрез дарителска сметка:

  • Уникредит Булбанк,
  • IBAN: BG02UNCR70001524152013
  • BIC: UNCRBGSF
  • Титуляр: Жулиета Петрова Василева

Дарение може да се направи и на

c