Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Метални частици са открити в кексчета, изтеглят ги от пазара

Информация за възможно наличие на метални парчета в кексчета е получена днес през Системата за бързо оповестяване на храни (RASFF), съобщават от Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/. Става дума за Butter Sterne mit Rosinenс с марка Biscuiterie Charlotte и партида L 185G5, най-добър до 6.12.2020 г., с произход Франция.

Бизнес операторът, който предлага продукта в България, е получил 12 опаковки от тази партидата, в три от които е констатирал метални парчета и незабавно е спрял от продажбата.

БАБХ призовава потребителите, закупили продукта, да не го консумират и по възможност да го върнат на търговеца, от който са го закупили.

снимка: © PICO Food GmbH

Преди два дни компанията-производител обяви, че в Германия потребителите следва да избягват следните сладкарски продукти в немската търговска мрежа - "Feine Sterne, 250g / Feine Sterne (с како) , 250g / Feine Sterne (със стафиди), 250g".

Немските медии информираха, че като предпазна мярка се препоръчва потребителите да не консумират засегнатите продукти и да ги върнат в търговския обект, откъдето са били закупени.

c