Водещи новини - дясно Общество

Гарантирани +50 лв. за всички пенсионери до края на мандата на кабинета

На днешния Международен ден на възрастните хора – 1 октомври, премиерът Бойко Борисов изрази лична благодарност и признание към възрастните хора чрез публикация към тях в личния си профил в социалните мрежи.

„На днешния Международен ден на възрастните хора благодаря на нашите майки и бащи за усилията да ни изградят като личности и като обществото.“

„В най-трудните дни на пандемията поставихме като приоритет безусловно живота, здравето и социалните грижи за възрастните си хора. Не допуснахме COVID-19 безконтролно да се разпространи в социалните услуги. Осигурихме на самотно живеещите и хората в затруднено положение дезинфектанти, топъл обяд и патронажна грижа. Увеличихме пенсиите с 6,7% в усложнената икономическа обстановка“, написа във фейсбук премиерът.

Този месец, за трети пореден път, всички 2,1 млн. пенсионери ще получат добавка от 50 лева, с която да посрещнат най-неотложните си нужди от лекарства.

„Тази подкрепа ще продължи до края на нашия мандат. С проекта на бюджет за следващата година ще търсим справедливо осъвременяване на пенсиите.“

„Докато другите говорят, ние действаме и няма да допуснем компромис с постигането на достойни старини за пенсионерите.“

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *