Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

С шест повече са жертвите по пътищата през лятото в сравнение с м. г.

За месеците юни, юли и август т. г. в област Добрич са станали общо 36 тежки пътнотранспортни произшествия с 9 убити и 24 ранени. За това информира началникът на сектор „Пътна полиция” при Областната дирекция на МВР Жулиян Минев по време на заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата. Стана ясно, че спрямо същите месеци на миналата година тежките катастрофи са с 10 по-малко, но убитите са с шестима повече, а ранените с 49 по-малко.

От 1 до 21 септември в областта са станали 8 тежки пътни произшествия, при които има двама загинали и девет ранени. Минев посочи, че 72 от тежките катастрофи от началото на годината са настъпили по вина на водачите, при тях има 15 загинали и 89 ранени. По вина на пешеходец има един пътен инцидент с един ранен.

Коментирана бе актуалната обстановка по пътищата и безопасността на движение във връзка с настъпилата учебна година. Обсъдиха се проблеми в и извън населените места по отношение повишаване сигурността на участниците в движението и запазването на живота както на водачите на моторни превозни средства, така и на пешеходците.

По време на заседанието членовете на Областната комисия преминаха онлайн обучение от Държавна агенция по безопасност на движението по пътищата.

c