Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Представиха първите две книги на хореографа от Добрич Севдалина Мавродиева

Първите две книги – „Последвай сърцето си” и „Любимата ми книжка”, на хореографа и президент на Спортен клуб „Алексия” Севдалина Мавродиева-Нейкова, бяха представени снощи в уютна обстановка в Камерната зала на Драматичен театър „Йордан Йовков” в Добрич. Милото събитие, съпреживяно от близки приятели на авторката, бе водено от актьора Красимир Демиров.

Премиерата започна с музикални изпълнения на пиано на Елеонора Русева. За настроението на присъстващите допринесоха два танца, изпълнени от  талантливите възпитанички на Севдалина Мавродиева Пламена Цакова и Симона Петрова. За двете книги и автора им говори Сабина Дукова – управител на в. „Нова добруджанска трибуна”. Разказът „Шампион” от „Любимата ми книжка” прочете Дария Емилова. Сред присъстващите бе и Лилия Николаева – автор на илюстрациите на детската книжка и на кориците.

Развълнувана и със сълзи в очи Севдалина Мавродиева сподели, че и в препълнени зали на концертите си никога не се е чувствала толкова специална колкото на премиерата. Тя обясни, че издавайки двете книги е направила нещо за себе си, защото от много години насам прави всичко за хората. Авторът разказа, че е преживяла тежки моменти два пъти тази година, сблъсквайки се с недоверие и неблагодарност. И написването на книгите е бил начинът да отвърне не с това, което е получила, а с любов. Тя благодари за подкрепата на присъстващите и посочи, че много хора са били с нея на върха, а много малко – когато е била на дъното.

Севдалина Мавродиева сподели, че е написала книгите, когато е била във вилата си под карантина. Тогава е останала сама със себе си и й е дошло просветление, завладяла я енергия и е трябвало да ги напише. Искала е да не са дълги, сподели, че възпитаниците й знаят – тя казва с много малко думи много неща. Мавродиева изрази надежда книгите й да намерят своята публика, близките й хора да ги харесат.

„Последвай сърцето си” е кратък любовен разказ, който е написан за млади романтични читатели. Съдържанието е динамично, краят е щастлив. „Любимата ми книжка” съдържа 10 детски разказчета, в които героите са горски животи. Всеки един разказ завършва с поука. Подходяща е за малчугани от детска градина до 3 клас.  

c