Водещи новини Общество

Шевролет от Добрич си тръгна с Голямата награда от Ретро парада в Благоевград

Три ретро автомобила от Добрич на обща възраст 203 години обраха наградите на ретро парада в Благоевград и Банско. Това съобщи поп фолк певицата Преслава в профила си във фейсбук. Разбира се, едната от колите е прословутият Трабант на баща й Кольо Тончев, който е сред най-известните колекционери на ретро автомобили. Той има  „Трабант 600”, модел от 1963-а година.

 “Шевролет Интернешънъл” от 1929 година от Добрич спечели Голямата награда на парада в Благоевград. Той беше и най-старият български ретро автомобил на парада.

Над 100 ретро коли бяха изложени на 17-ото издание на автомобилния ретро парад Благоевград – Банско.  Изискването за ретро е автомобилът да бъде над 30 години.  

На площад “Македония” в града се събраха над 100 автомобила и няколко мотоциклета.Най-старият автомобил на събитието бе “Крайслер Серия” 50 от 1926 година. Той дойде на платформа от Сърбия.

От Добрич беше най-старият български ретро автомобил в парада – “Шевролет Интернешънъл” от 1929 година.

Организатор на ретро парада е местният автомобилен клуб “Пирин”.

След Благоевград ретро автомобилите бяха показани и в Банско. В зоната на соцколите голямата атракция бяха  два експоната с регистрационни табели от Добрич – „Трабант” 600 от 1963 година и „Вартбург” 311 от 1965 година. “Трабант” 601S от 80-те години пък бе изрисуван с героите от анимацията “Ледена епоха”.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *