Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

В село Стефаново приключиха проекти за обновление на парка и училището

В добричкото село Стефаново приключиха дейностите по два проекта за рехабилитация на парка и училището, съобщи за Про Нюз Добрич кметът Марин Хаджийски. Финансирането е от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/.

Първият проект е спечелен от кметството и е на стойност 10 000 лева, а вторият – от Обединено училище „П.К.Яворов“ и е за 5 000 лева. „И двата са насочени към учебното заведение и са един вид подарък за първия учебен ден“, посочи Марин Хаджийски.

В парка, който се намира пред училището, е изградена алея, поставени са пейки, осветление и нови кошчета за отпадъци. Двора на училището е обновен, монтирани са 12 пейки, кошчета и фитнес уред.

Кметството отново ще кандидатства пред ПУДООС за още средства за обновление на парка. Той е 18 дка и е близо и до пенсионерския клуб и младежкия клуб. Идеята е да се разширят алеите и да се монтира още осветление, за да стане мястото привлекателно за разходки.

В училището в Стефаново учат 72 деца, а вчера 11 първокласници прекрачиха училищния праг за първи път. Директор е Женета Паунова – родом от селото и учила в същото училище.

c