Добрич Здраве Общество

Община Добрич се включва в конкурс за площадка, подходяща и за деца с увреждания

Всички граждани да се обединят за една прекрасна обща кауза – изграждане на комбинирана площадка за спорт и забавление на открито, подходяща и за деца с увреждания, призовава Общината. Площадката ще се намира в градски парк „Св. Георги“. Всичко, което е необходимо да се предприеме за целта, е да се възползваме от възможността, която любезно ни предоставя „Нестле България” чрез кампанията си „Нестле за ЖИВЕЙ АКТИВНО!” за организиране и провеждане на национален конкурс за спонсорство на общински проект.

„Нестле за ЖИВЕЙ АКТИВНО!” е мащабен дългосрочен проект, който има за цел да промотира движението, спорта и балансираното хранене в България. Инициативата се организира от „Нестле България“ АД с подкрепата на Министерството на младежта и спорта, национални експерти по хранене и спорт и неправителствени организации и със съдействието на Националното сдружени на общините в Република България.

В националния конкурс за спонсорство ще участват много общини от страната, всяка от тях със собствен обект. За да участва в конкурса всяка община организира масово събитие, популяризиращо активния и здравословен начин на живот. Дали ще спечели зависи от активното участие в събитието на гражданите.

Нестле България ни предоставя уникалната възможност да направим заедно нещо изключително полезно на нашия роден град, като просто се погрижим за нашето здраве, посочват от Общината.

Събитието – извървяване на пешеходни маршрути, в което трябва да вземат участие не по-малко от 1 000 души, ще бъде проведено на 22 септември и ще даде право на Общината да се включи в конкурса. Подробна ще бъде публикувана след няколко дни.

„Призоваваме всички към участие! Нека се обединим в името на тази полезна за нашия град цел”, призовават от местната администрация.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *