Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Развълнувани първолаците на ОУ „Хр. Ботев” в Добрич прекрачиха училищния праг

С много вълнение и трепет днес първокласниците на ОУ „Христо Ботев” в Добрич прекрачиха прага на основно реновираното си училище. Звънецът би за първи път за децата от четири паралелки, които отрупаха с букети своите учители.

Тържеството, което бе само за децата от първи клас и подготвителната група, започна с химна на България и издигане на националния трибагреник. Първокласниците бяха поздравени с кратка музикална програма, в която ученици представиха стихове и песни.

Приветствие към новите ученици отправи директорът на учебното заведение Нели Торбатова. „В тази различна 2020 година ни се наложи да осъзнаем много неща – каза тя. -  Сигурна съм, а може би и вие, че едно от най-важните е значението на българския учител. Децата пожелаха да се върнат и са вече тук. Ние сме готови да ги посрещнем с всичката си отговорност и целия риск на поредната първа линия, която след медиците заемаме ние”. Торбатова се обърна към родителите с призив да подкрепят делата на учителите, да бъдат единни с тях в името на децата. „Вярвайте им и бъдете съпричастни”, допълни директорът. Към първокласниците се обърна с думите: „За нас е чест да ви кажем Добре дошли. Бъдете здрави, пазете се и вярвайте в българското училище. На добър час!”

Бе спазена традицията – Нели Торбатова ливна менче с вода и би първия училищен звънец. Тя подари здравец на всеки един от първокласниците, които влязоха за първи път в своите класни стаи.

c