Култура Общество

Хореографът Севдалина Мавродиева от Добрич издаде първата си книга

Първата си книга – „Последвай сърцето си”, издаде хореографът и президент на Спортен клуб „Алексия” в Добрич Севдалина Мавродиева- Нейкова. За Про Нюз Добрич авторът сподели, че това е кратък любовен разказ, който е написан за млади романтични читатели.

Съдържанието е динамично, краят е щастлив – такъв, какъвто тя винаги обича да има в своето творчество. „Честно казано, докато не приключих с последното изречение аз нямах представа, че ще напиша разказа”, каза Мавродиева. Тя обясни, че думите винаги са й отеквали и докато е била студент неин преподавател много я подтиквал да пише. „Сега, 10 години по-късно, направих първите стъпки”, обясни творецът. Тя сподели, че в годините е писала доста материали, които обаче са чисто методически, свързани с хореографската й дейност.

Мавродиева разказа, че разказът е дошъл много спонтанно. Била е провокирана от факта, че е останала без работа заради пандемията от COVID-19 и в пика на лятото е била карантинирана. „Тази красива любовна история се изля буквално за дни. Много се радвам, че излезе, защото съм сигурна, че ще има своите читатели”, сподели Мавродиева. По думите й книгата се чете леко и се харесва от нейни млади приятели и тийнейджъри. След като обявява, че книгата вече е издадена, само за няколко часа тя е закупена от 50 души.

Предстои до две седмици да излезе от печат още една книжка на хореографа. Тя е детска и се казва „Любимата ми книжка”. „Тя съдържа 10 красиво разказани детски разказчета. Героите са горски животи. Всеки един разказ съдържа някаква поука”, сподели Мавродиева. Подходяща е за малчугани от детска градина до 3 клас. Илюстрирана е с красиви картинки, дело на Лилия Николова, която е автор и на корицата на „Последвай сърцето си”.

Премиерата двете книги на Севдалина Мавродиева-Нейкова ще е в дните около празника на Добрич.  

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *