Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Излекувана от Covid-19 изпрати благодарствено писмо до МБАЛ - Добрич

Пациентка на МБАЛ Добрич изпрати благодарствено писмо за проведеното ѝ успешно лечение от Covid-19. Веселина Николова е адресирала писмото си до Министерството на здравеопазването с копие до Българския лекарски съюз и прокуриста на лечебното заведение.

„С настоящото писмо изказвам своята неизмерима благодарност към д-р Деница Божидарова – пулмолог в Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) - Добрич АД за професионалната помощ, която ми оказа, за човешкото отношение, за денонощната подкрепа и внимание, с които бях удостоена през всичките двадесет и осем дни на боледуването ми от Covid-19“, пише тя. 

„Думата „БЛАГОДАРЯ“ отправям и към д-р Атанасов и д-р Попов (лекари с дежурства в Спешното отделение на МБАЛ – Добрич АД) за хуманното и човешко отношение.

Прекланям се пред Вас и труда Ви!

Бъдете благословени и дано мисията, която изпълнявате бъде оценена по достойнство!“, допълва Николова и се подписва „с уважение и признателност“.

Припомняме, че по сигнал на лекар от Второ вътрешно отделение на МБАЛ в Добрич прокуратурата възложи проверка на Регионалната здравна инспекция. Тя установи нарушения при хоспитализирането и потоците на пациенти със съмнение за Covid-19 и положителни за вируса, както и това, че едни и същи лекари лекуват заразени с коронавирус и такива, които не са положителни за инфекцията.

Въпреки тези нередности лекарите от Добрич показаха, че успяват да положат необходимите на пациентите грижи и да доведат лечението им до успешен завършек.

Както Про Нюз Добрич вече писа, две пациентки с Covid-19 бяха успешно екстубирани в болницата в Добрич след като седмици са били на изкуствено дишане - нещо, което в сетовен мащаб е рядко срещано при пациенти с коронавирус.

c