Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Анонимен дарител остави 1 000 лева в пощенската кутия на семейството на болния Митко от Добрич

Анонимен дарител предостави по нетрадиционен начин 1 000 лева за лечението на едногодишния Димитър Добрев от Добрич, споделиха в социалната мрежа организаторите на кампанията в негова подкрепа. Те нарекох случая „Приказката "Имаш поща и добрият самарянин".

Организаторите разказаха, че вчера сутринта семейството на Митко, проверявайки пощенската си кутия, открива в нея плик без име, без адрес, без нищо написано. Изчистен плик, който по нищо не може да се разбере нито от кого е пуснат, нито какво е съдържанието му.

Прибирайки се у дома отварят плика озадачени, а виждайки съдържанието остават безмълвни и със сълзи на очите. „От благодарност!!! От радост!!! От това, че на този свят, и то точно в нашата държава, съществуват толкова добри хора, като човекът оставил плика в точно тяхната пощенска кутия”, споделят организаторите. И разкриват, че в плика семейството намира немалката сума от 1 000 лева. Предстои средствата да бъдат внесени по банковата сметка на Митко.

„Искаме да благодарим от името на Митко, от името на неговото семейство с най-голяма благодарност, признателност и респект на анонимният дарител, оставил тази сума, помагаща за лечението на това усмихнато, лъчезарно и красиво дете!  Жест, достоен за уважение, за похвала, за поклон!  Респект и благодарим, скъпи дарителю, който и да си ти!”, написаха организаторите на кампанията.

Припомняме, че Димитър Добрев е с диагнози детска церебрална парализа и епилепсия. Момченцето има оферта за лечение в Турция, чиято стойност първоначално е 60 000 лева, сума, непосилна за семейството му.

В подкрепа на лечението на малкия Митко се провежда онлайн търг в групата „Помощ за Дани от Добрич” във Фейсбук. Разкрита е и банкова сметка:

  • ДСК Банк
  • IBAN: BG81STSA93000027294044
  • BIC: STSABGSF
  • Титуляр: Димитър Костадинов Добрев.
c