Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Добрич пак обгазен, източникът още не е локализиран

Според Общината източник не е сметището в Богдан, според Полицията всичко сочи натам

Задушлива миризма отново се носи през нощта и в ранните часове на деня в Добрич. Това продължава вече около две седмици. Явно източникът все още не е локализиран, тъй като тази сутрин между 5.00 и 7.00 часа пак се усещаше силен неприятен мирис.

Граждани, живеещи в района на гарата, споделиха пред Про Нюз Добрич, че в петък, около 21 часа е имало такова обгазяване, а тази сутрин е било най-силното от последните дни. Странното според тях е, че вонята се усеща само през нощта и рано сутрин, но не и през деня и в събота и неделя.

За Про Нюз Добрич зам.-кметът инж. Пенчо Керванов коментира, че ситуацията е изключително неприятна и че се елиминират един по един източниците, откъдето може да е замърсяването. Правят се проверки и извън работно време, съвместно с общинска полиция. Имало е няколко места, на които е локализирано горене, наложени са административни наказания и тези места са отстранени като причинители на замърсяването. Проверяват се всички сигнали. Според общината причината са обгазяването не е сметището в Богдан, което се запали на 19 юли и продължава да тлее.

Директорът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Никола Панчев заяви пред Про Нюз Добрич, че проблемът днес ще бъде обсъден на оперативка с шефа на Пожарната. По думите му са правени и нощни проверки с представители на полицията и Пожарната. Установено е място, на което еднократно е горен боклук, но това не е източникът на обгазяване на града. Според Панчев всичко сочело, че миризмата идва от района на сметището.  

Снимка: Архив

c