Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Чудната градина от Добрич с награда "Проект на годината" на Фондация „Лале”

Фондация „Свети Николай Чудотворец” от Добрич спечели награда на Фондация „Лале” за Проект на годината 2019 за Социалното предприятие „Чудната градина”. Връчването на отличието - плакет и статуетка, изработена от Георги Чапкънов, се състоя снощи.

От Чудната градина написаха в социалната мрежа: „Този проект беше подготвян дълго време, имаше начало, продължава и сега. Планираме да няма край, най-малкото, защото обществото ни има нужда от успешен модел на социално предприемачество, както и от примери на истинска равнопоставенст, емпатия и съпричастност! Благодарим ви, Фондация „Лале”!

За Про Нюз Добрич председателят на Фондация „Свети Николай Чудотворец” Мария Методиева сподели, че Фондация „Лале” от много години връчва тази награда за най-добър проект в социалната сфера. Освен Чудната градина е отличена още една организация в страната. В крайния етап за отличието са се състезавали около 20 проекта. Наградата е морална, няма финансово изражение, но пък е изключително престижна, посочи Методиева.

c