Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Абитуриенти от гимназията в Тервел представиха ревю, помогнаха за паметник на Левски

В инициативата за построяването на паметник на Васил Левски в Тервел се включиха и абитуриентите на ПГТО „Дочо Михайлов” - Тервел

38 абитуриенти от Професионалната гимназия по техника и облекло „Дочо Михайлов” в Тервел  за последен път се събраха в двора на училището, където на тържествена церемония им бяха връчени дипломите за средно образование. Зрелостниците получиха поздравителен адрес от инж. Симеон Симеонов – кмет на община Тервел. От негово име директорът на гимназията, Иван Желязков, награди всички завършващи, както и отличниците на Випуск 2020.  С най-висок успех  сред абитуриентите е Зехра Еркан. 

Поощрения за високи постижения в образователния процес и активна дейност в училищния живот получиха и останалите отличници от училището. Тържеството приключи с модно ревю от колекцията на възпитаниците на ПГТО  „Дочо Михайлов”, изработени в часовете по извънкласни дейности, с ръководител Ивеа Калнина. Като манекени се изявиха не само ученици, но и учители от гимназията.

"Техник по автоматизация непрекъснати производства” завършват 22 възпитаници на гимназията, от които 10 са момичетата, а абитуриентите от специалност  „Механизация на селското стопанство” са 16.

Всички те, заедно със своите преподаватели и съученици от по-малките класове, преди месец се включват в инициативата на Община Тервел за построяване на паметник на Васил Левски в града. Общата сума, която даряват е 550 лв.

Една част от завършващите се ориентират към работа в семейния бизнес и ще продължат започнатото от родителите им, а други са се насочили към обучение в Технически университет – Варна, предимно в инжинерни специалности.

Тази вечер в 18. 30 ч. зрелостниците ще се съберат пред Община Тервел, а след общите снимки с близки, приятели, съученици  и преподаватели, в 19.30 ч. ще се отправят към  ресторанта на комплекс „Резиденция” в града, където ще отпразнуват своя бал. Абитуриентите са поканили ръководството на училището и своите преподаватели, с които да споделят  празника си.

Да следват мечтите си пожела на всички зрелостници директора на ПГТО „Дочо Михайлов”  Иван Желязков.

c