Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Зрелостниците на СУ „Св. Кл. Охридски” в Добрич получиха своите дипломи

В концертната зала  на училището по изкуства в Добрич „Св. Климент Охридски” 61 зрелостници на учебното заведение получиха своите дипломи за завършено средно образование при строго спазване на всички санитарно-хигиенни мерки. Много вълнения, нескрити сълзи в очите и емоционални мигове преживяха за краткото време абитуриенти, родители и преподаватели. Специален музикален поздрав отправиха завършващите към всички присъстващи на тържествената церемония.

„Сега пред Вас има много възможности. Има пътища, които са широки, утъпкани, изглеждат лесни. Има тесни стръмни пътеки. Желая Ви късмет и по-малко неуспешни опити“, каза директорът на училището Петя Георгиева.

Тя припомни, че приключва една много различна учебна година. „Тя започна с много емоции, с много планове, годишнини, концерти, изяви, пътувания. Минахме през най-различни етапи, разочарованието, защо точна сега, защо точно на нас, неудовлетвореността от това, че трябва да спазваме някакви мерки. Но ето, че всичко свършва позитивно и с оптимизъм. От всичко това ние трябва да излезем с един  житейски урок“, посочи още тя.

"От 1 до 12"

„Чакахме много, нямахме търпение да стигнем до финала, осъзнавайки, че това всъщност не е финал, а старт на едно ново, много по-трудно изпитание. Вълнуваме се. Може би, малко ни е страх, но, благодарение на Вас, скъпи учители, днес ние сме това, което сме. Уверено ще пристъпим напред към новото и непознатото. Вие ни научихте на труд, усърдност, отговорност и безотказност. Доказахте ни, че можем всичко, стига да поискаме и ни показахте, че най-важното е да имаме вяра в себе си“, споделиха абитуриентите.

концерт-поздрав за зрелостниците / Funk Temptation
концерт-поздрав за зрелостниците / Soul Voices

Те благодариха на своите класни ръководители Виолета Дичева, Ваня Иванова и Керанка Димова. И подчертаха, че на учителите си дължат зрелостта си. „Вие ни напътствахте с усмивка и укор, но, най-вече, ни показахте, че, за да помъдрееш, трябва да не се страхуваш да грешиш“, с благодарност изтъкнаха още зрелостниите.  

„Всички ние тук сме част от една общност, от едно голямо семейство – Фамилия Охридски. Пожелавам ви да пренесете този неповторим творчески дух, този позитивизъм във всяко едно начинание, с което се захванете. Да знаете, че тук Ви чакат приятели и винаги ще Ви посрещнат с прегръдка. На добър час!“, пожела  Петя Георгиева.

Дипломирането на абитуриентите на училището по изкуства завърши с кръшни хора. Заради въведените противоепидемични мерки, от ръководството на учебното заведение бяха подготвили оразмерени ленти - по 1,5 м., които абитуриентите използваха, за да са на изискуемото разстояние, докато са хванати на последното си ученическо хоро в двора на учебното заведение.

c