Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Граждани алармират за лошо състояние на детски площадки в Добрич

Сигнали за лошо състояние на детски площадки в Добрич подадоха читатели на Про Нюз Добрич.

Според семейство площадката за игра, която се намира зад блок 30 в „Дружба” 3, е в окаяно състояние. Посочва се, че не е третирани против кърлежи, тревата не е почистена. Твърди се, че през съоръжението преминават всякакви бездомни животни като котки и кучета. „Въпросът ни е кога Общината ще вземе мерки да обезпаразити мястото и почисти тревата. Все пак това са нашите деца”, допълва семейството. То изпрати и снимки – на стъпалата на потенциално опасната пързалка и натрошените пейки от вандалчетата в квартала.

Гласност поиска да бъде дадена и наша читателка, според която въпросът с неглижираното състояние на детските площадки и наболял. Те са мръсни и захабени, но и опасни, посочва тя. Жената споделя, че пред магазин „Била” в центъра на Добрич стърчат метални нишки изпод въжето, няма стъпала. По думите й площадката до „Старият Добрич” е абсолютно неизползваема - люлка липсва, стъпала липсват, настилка липсва.

Про Нюз Добрич отправи запитване до Общината какви мерки ще бъдат взети за обезопасяване и привеждане в нормално състояние на детските площадки.

c