Водещи новини Здраве

Оздравя и последният болен от Covid-19 в област Добрич

С втори отрицателен резултат е и последният от заболелите от COVID-19 жители на област Добрич. Това съобщи за Про Нюз Добрич секретарят на Областния координационен щаб и директор на Регионалната здравна инспекция д-р Светла Ангелова в отговор на отправено запитване.

Припомняме, че от настъпване на пандемията общо 14 лица от областта бяха с положителни резултати от изследване за заразяване с коронавирус. Седем от заболелите бяха на домашно лечение, а другите седем – настанени в Инфекциозно отделение. За оздравели пациентите се считат при доказани два отрицателни резултата с PCR тест на взети проби. Д-р Ангелова допълни, че от началото на месец май няма проби с положителни резултати.

Съгласно дадените указания от Министерство на здравеопазването, планирано се извършват изследвания на медицински лица и заетите в социалната сфера. До момента няма положителни резултати. С приоритет се изследваха медицинските лица в Центъра за спешна медицинска помощ и филиалите му в областта. Продължава по график да се вземат проби и изпращат за изследване на работещите в социалната сфера – домове за възрастни хора, служители в структури, предлагащи услуги от резидентен тип. Други организирани по колективи пробонабирания и изследвания не са планирани и не се извършват.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *