Водещи новини - дясно Общество

Живеещ в Германия мъж от Добрич дари велосипед на дете от бедно семейство

Еркан Маринеско от Добрич, който живее в Германия, сбъдна мечтата на момче в седми клас от Добрич да има велосипед. Това съобщи за Про Нюз Добрич Десислава Първанова – един от организаторите на кампанията за подкрепа с хранителни продукти на млади семейства от Добрич, останали без доходи.

Както писахме, преди дни Първанова останала трогната от думите на детето. Когато семейството му получавало храна то споделило: „Защо сега се сме богати и мама да ми купи колело”. Организаторката на кампанията разказа, че майката отглежда сама трите си деца, живеят под наем. Жената няма възможност да закупи велосипед на детето си. Ако някой има неизползваемо запазено колело, нека го дари и зарадва детето, което е в седми клас, отправи апел Десислава Първанова.

На апела откликва Еркан Маринеско. Той изпраща пари по свои приятели от Добрич, които закупуват на момчето чисто нов велосипед. Цената му е 280 лева, но собственикът на магазина, пожелал да остане анонимен, прави отстъпка и го продава за 200 лева.

Организаторите на кампанията благодарят на Еркан Маринеско за дарителския жест. Те благодарят и на всички, които се включват в инициативата и помагат да млади семейства, изпаднали в нужда.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *