Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

На 1 юни плажовете ще са готови и кой при какви условия отваря

Непрекъснато говорим, че българите са на първо място спрямо мерките, които сме взели, за да имаме макар и късен летен туристически сезон. Това заяви пред бТВ министърът на туризма Николина Ангелкова.

Българите винаги са били пазарът № 1, на който разчитаме по отношение на туризма. Дали сме възможност наематели и концесионери да изразят позицията си. Получих подкрепата на всички морски кметове - всички заедно сме в тази трудна ситуация. Това е трудна временна мярка, но смятам, че ще е работеща, подчерта Ангелкова.

Шезлонгите и чадърите по морето стават безплатни тази година

Ще наложим и рестрикции ако не се спазват санитарно-хигиенните мерки и дистанцията. Капацитетът може да се намали с 30 до 50% за заведенията, както и по плажа, заради увеличаването на разстоянието. Един чадър с два шезлонга в момента е 16 квадрата, ние сме поискали 20 квадрата да бъде, което виждате доста скъсява разстоянието, поясни Ангелкова.

Ще направим списък на плажовете и условията, за да може всички, които искат да посетят дадено място да знаят какви са условията, коментира още министърът.

От 6 май Албена отваря за разходка, до дни за спорт и немски деликатеси

На 1 юни плажовете ще са готови, защото така е по договор и по закон. Надявам се да можем да стартираме още тогава, уточни Ангелкова. Стана ясно, че на този етап все още не може да се каже кога точно ще отворят плажовете.

Източник: БГНЕС

c