Четвъртък, 02 май 2024

02.05.2024

Последвайте ни

Живот по време на криза - за пръв път от осем години тризнаци проплакаха в Добрич

За пръв път от осем години в болницата в Добрич проплакаха тризнаци, заченати по естествен път. Както Про Нюз Добрич вече съобщи, новородените са момиченце и две момченца, като за 30-годишната майка това е първа бременност.

Първо е проплакало момиченцето. То е с тегло 1,420 кг и ръст 42 см, второто бебе е момче - 1,470 кг и 42 см, а третото също е момче, което тежи 2,020 кг и е дълго 46 см, каза за Про Нюз Добрич началникът на отделението по акушерство и гинекология д-р Ивайло Петев. Двете момчета са еднояйчни близнаци, а момичето е разнояйчно

Децата са родени в 34-та седмица и са в добро общо състояние, но се нуждаят от специалните грижи на неонатолозите в болницата. Майката също се чувства добре, съобщи д-р Петев, който е и ръководител на екипа от специалисти, извършили секциото.

През април 2012 г. в болницата в Добрич проплакаха момченце и неговите две сестричета. Те също се родиха след първа бременност на майката.

Две тройки близнаци зарадваха семейства от Добрич през последните две години - три момиченца и две момченца и едно момиченце. Те се появиха на бял свят след инвитро процедури и бяха родени в Медицински център „Свети Иван Рилски” в Шумен.

c