Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Почина дългогодишният председател на ПТК „Житница“ Стоян Тодоров

На 6 април почина Стоян Тодоров Нейчев – дългогодишен председател на ПТК „Житница“ в едноименното село, съобщиха близките му. Бивш общински съветник в Община Добричка.

В продължение на 25 години той бе начело на кооперацията, в която се обработват 20 500 дка земя и която неизменно беше сред първенците в Добричка област по икономически резултати. От създаването на кооперацията на 13 април 1993 г. допреди година неин председател бе Стоян Тодоров. Под негово ръководство кооперацията инвестира в нови селскостопански машини, беше и силно ангажирана със социални дейности в селото.

„Аз съм влюбен в земята“, споделя приживе Тодоров. „Един час да имам свободен, взимам си колата и на полето. Докато не се приберат всички машини, аз не се прибирам в къщи. Това е моето удовлетворение, че съм винаги сред хората. На 83 години съм, но до сега не съм ползвал шофьор. Тайната на младостта е човек да не стои в къщи, да е сред природата, сред колектива“, споделя в последното си интервю, дадено през 2018 г. той. 

Стоян Тодоров вярваше, че във всяко населено място кооперациите не са само кооператив за производство на земеделска продукция, но играят важна социална рола. С помощта на местната в село Житница беше изградена църква. 

Екипът на Про Нюз Добрич поднася съболезнования на близките на Стоян Тодоров!

c