Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

ДОБРИТЕ ПРИМЕРИ: Живеещо във Франция семейство от Бранище осигури маски за съселяните си

Татяна Димитрова и Галин Георгиев, които живеят във Франция, осигуриха предпазни маски за жителите на родното си село Бранище, съобщи за Про Нюз Добрич кметът Димитър Николов. Семейството е в европейската държава от повече от 10 години. Жената е учител в българско училище, а съпругът й работи в частна фирма, занимаваща се в рекламна дейност. Семейството има един син. В момента в Бранище живее майката на мъжа.

Димитър Николов разказа, че с него се свързал Галин Георгиев. Той му съобщил, че е поръчал във фабрика в Бяла 400 предпазни маски за хората от Бранище. Желанието на дарителя е да се раздадат на всички жители на селото, като приоритет са пенсионерите. Очакваме всеки момент маските да пристигнат чрез куриерска фирма, каза кметът.

„Благодарим на нашите съселяни Татяна Димитрова и Галин Георгиев за направеното дарение. Всички оценяваме жеста в такива тежки времена. Да напуснеш родното си място и от хиляди километри да помагаш, това е благородство”, посочи Димитър Николов.

Кметът сподели, че наложените ограничителни мерки заради извънредното положение в страната заради коронавируса в Бранище се спазват стриктно. Всички служители в кметството са с предпазни маски и ръкавици. Входната врата на кметството е заключена, пред нея има служител, който я отключва ако дойде човек за някаква услуга. В сградата се влиза само с маска и ръкавици. В коридора е поставен кофа с дезинфектант, в който хората без ръкавици си потапят ръцете без да ги изтриват. Подове, парапети, дръжки на врати и всичко друго, до което човек има допир, са подложени на непрекъсната дезинфекция.

c