Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Вечерен час е въведен и в община Добричка

Вечерен час за малолетни и непълнолетни лица е въведен в община Добричка със заповед на кмета Соня Георгиева. Мярката е във връзка с разпоредбите на централната власт срещу разпространението на COVID-19 у нас. Забранява се на ненавършилите 18 години от всички села да пребивават на обществени места след 20 часа, освен тези, които са придружавани от родител или от други предвидени от законодателството лица.

Със заповеди на Георгиева са разпоредени и редица други противоепидемични мерки. Преустановени са приемните дни на кмета, заместниците му и секретаря на Общината. Въпроси, питания и сигнали се подават на obshtina@dobrichka.bg и на тел. 058/ 600 889. На същия телефон се подава и информация от и за лица, пристигащи от страни, намиращи се в забранителния списък на Министерството на външните работи и от градовете в страната с установени случаи на коронавирус. Кметовете и кметските наместници, съвместно с Общинска администрация, поставят обозначителен знак за карантина върху входната врата на жилища, в които има поставени под задължителна или доброволна карантина лица. На последните се нарежда да уведомят кмета или кметския наместник, личния си лекар, РЗИ или дежурните служители на ОД на МВР, както и да спазват 14-дневния карантинен период.

Забранява се посещението на паркове, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места. Забранява се на лица до 60-годишна възраст да посещават хранителните магазини и аптеките за времето от 8.30 до 10.30 часа всеки ден.

Всички физически и юридически лица, които са собственици или управляват обекти с обществено предназначение или други обекти, които предоставят услуги на гражданите, трябва да организират дейността са по начин, който не допуска събирането на повече от две лица над 60-годишна възраст в помещенията, където се предоставят съответните услуги и прилежащите към тях площи на открито. Те трябва да указват необходимостта да се спазва дистанция от най-малко 1-1.5 метра между лицата, да съблюдават реда и отстоянието на хората при образуване на опашки на места.

Снимката е илюстративна

c